Nacházíte se zde: Úvod » Blog

Blog

Okurková sezóna

19. 8. 2015

Všichni recruiteři to asi dobře znají. S nástupem prázdnin a dovolených se naše práce stává řeholí. Teplo (a obzvlášť TO, které nám dávalo zabrat letos) svádí k ledasčemu, ale změna práce to většinou není.

Více

„Čerstvé maso“ na trhu práce aneb ABSOLVENTI POZOR

13. 7. 2015

Situace v oblasti náboru se neustále mění, avšak nyní je velká poptávka po absolventech technických oborů. Důvodem je například i fakt, že mnoho odborníků je v předdůchodovém věku a společnosti se potřebují připravit a „vychovat“ novou generaci specialistů.

Více

Opravdu víte, komu zadáváte pozice?

15. 6. 2015

V oblasti náboru se pohybuji více než 10 let, primárně v oblasti výroby a vývoje a myslím, že na trhu je málo personálních společnosti, které rozumí potřebám a požadavkům výrobních firem.

Více

Jaké jsou pracovní příležitosti pro ty nejzkušenější na pracovním trhu?

9. 3. 2015

Lidé zralejší generace jsou dlouhodobě skupinou kandidátů, kteří hledají uplatnění hůře, než jiní. Přitom je to vlastně taková malá záhada. Z jistého úhlu pohledu se totiž jedná o ideální kandidáty: mají zkušenosti, obvykle nemají přehnané a nereálné požadavky a rozhodně nepatří mezi fluktuanty.

Více

Peníze x cloud?

28. 1. 2015

Nedávno mne napadlo zajímavé srovnání – dají se srovnávat na jedné straně fyzické peníze, respektive odklon od nich směrem k penězům na účtech a na platebních kartách a na straně druhé opouštění ukládání dat na vlastním hardwaru a přechod do cloudu, respektive jejich přesun do datových center?

Více

Benefit nebo cesta do pekel?

16. 12. 2014

Před pár dny mě v tisku zaujala zpráva o novém benefitu, který nabízí Facebook (a od nového roku se jej chystá zavést prý i Apple) svým zaměstnankyním – ano, je to nabídka vztahující se pouze na ženy, ale pánové čtěte dál, a to sice odběr a zamražení vajíček.

Více

Firemní kultura a řízení společnosti

23. 9. 2014

Otevřená, mezinárodní, pozitivní, klientsky orientovaná, řízená, atd. Každá společnost má nastavený svůj styl, svou kulturu, která je nějak vnímáná uvnitř firmy, tedy zaměstnanci , ale i navenek, a to sice jak firma vystupuje, jak se tváří na trhu.

Více

Selský rozum jako nedostatkové zboží

25. 7. 2014

Kandidát musí mít zkušenosti s řízením projektů napříč společností, musí být schopen plynně komunikovat v anglickém jazyce a výhodou je pak certifikace v oblasti projektového řízení.

Více

Engineering tým

11. 7. 2014

Od července 2014 vzniká v R4U nově Engineering tým.
Tento tým povede Branislav Jánsky – Vedoucí divize Engineering
Braňo pochází z technické rodiny, jeho otec byl strojní konstruktér a téměř 10 let se věnuje oblasti technického náboru, zejména výroby.

Více

Nový trend?

19. 6. 2014

Už nějakou dobu v sobě nosím pocit, že je na jedné straně na trhu řada zajímavých a neobsazených rolí, na které se kandidáti hledají velmi složitě a dlouho, a na straně druhé je na trhu poměrně velký počet kandidátů, kteří pracovali na různých seniorních pozicích řadu let (často i 10 a více) a tito kandidáti hledají složitě možnost uplatnění – někteří i řadu měsíců.

Více

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru