Nacházíte se zde: Úvod » Blog » Firemní kultura a řízení společnosti

Firemní kultura a řízení společnosti

Otevřená, mezinárodní, pozitivní, klientsky orientovaná, řízená, atd. Každá společnost má nastavený svůj styl, svou kulturu, která je nějak vnímáná uvnitř firmy, tedy zaměstnanci , ale i navenek, a to sice jak firma vystupuje, jak se tváří na trhu.
Stejně tak je ve firmě definován nebo nastaven určitý styl řízení – volný, direktivní, ...
Co je pro Vás z pohledu firemní kultury a stylu řízení důležité? Jsou to jasně daná pravidla, otevřená komunikace, spolupráce, týmovost, orientace na zákazníka nebo ještě něco jiného?
Pro mě osobně je to právě otevřená komunikace, pozitivní atmosféra, dodržování daných pravidel a spolupráce mezi jednotlivými členy týmu. Hodně důležité je pro mě sdílení informací – nejen o tom, co se v naší společnosti děje uvnitř, ale i co se týče jednotlivých pracovních záležitostí, projektů, atd. Jsme firma do deseti lidí, důležité je tedy povědomí o tom, co kdo dělá, aby byl v případě potřeby zastupitelný. Nemohla bych pracovat ve firmě, kde se každý stará jen o to své, není ochotný spolupracovat, nesdíli důležité informace nebo ve firmě, kde se dějí „žabomyší války“. Každý z nás už to někdy zažil a jediná jistota tohoto stylu řízení (nebo firemní kultury) je, že lidé nechodí rádi do práce, řeší všechno a všechny a není čas na práci. Hodně důležité je samozřejmě i styl vedení ve společnosti. Někdo preferuje jasně daná pravidla, pevně stanovené cíle a za to pak odměny, případně při neplnění sankce. Souhlasím, že je potřeba mít jasně nastavená pravidla, nicméně téměř vše se dá řešit v klidu. Na mě například funguje pozitivní motivace a ve mě vložená důvěra. Cítím tak mnohem větší zodpovědnost svou práci udělat rychle a dobře, než kdyby nade mnou někdo stál s bičem. Důležitá je pro mě i kvalita odvedených služeb pro naše klienty. Ale jak jsem již napsala výše, každému vyhovuje něco jiného. Já mám to štěstí, že pracuji ve firmě, kde kvalita jasně převládá nad kvantitou, funguje zde pozitivní motivace spolupráce! :)

Zpět na přehled

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru