Nacházíte se zde: Úvod » Blog » Můj životopis, má vizitka?

Můj životopis, má vizitka?

Protože pracuji v personální agentuře, projdou mi rukama desítky životopisů měsíčně. Už na škole nám bylo vtloukáno, že životopis je naše první vizitka, případný motivační dopis rovněž. V poslední době mě začalo více a více zarážet, že mi chodí dokumenty plné chyb.

Motivační dopisy, které jsou adresované někomu jinému, popřípadě kandidáti v motivačním dopise reagují na úplně jinou pozici, než ve skutečnosti (to ten motivační dopis snad radši ani nepište). Životopisy plné chyb, nejen gramatických, ale také překlepů a dalších. Občas se také stane, že v životopisu úplně chybí kontakty na kandidáta (telefon i e-mail). Další věc - forma životopisu. V dnešní době, kdy je internet plný rad, jak by měl správný životopis vypadat, je to až zarážející! Je opravdu tak náročné přečíst si po sobě svůj životopis a motivační dopis, než ho odešleme? Popřípadě poprosit někoho ze svých blízkých, aby si dané dokumenty prohlédl a zhodnotil?

Vždy o tom s kolegyní diskutujeme - pro ni není důležité, když jí přijde CV s překlepy, pro mě ano. V případě chyb to na mě působí, že kandidát v podstatě ani nemá zájem o danou pozici, není pečlivý, .. Zasláním životopisu se člověk poprvé představí a já bych si přála, aby už ten první kontakt měl nějakou úroveň. Já netvrdím, že mám patent na výrobu životopisů, ale zastávám názor, že to je nejjednodušší věc, kterou můžeme udělat - než něco pošleme, je snad úplnou samozřejmostí si to po sobě přečíst.

Martina


Zpět na přehled

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru