Nacházíte se zde: Úvod » Blog » Jaké jsou pracovní příležitosti pro ty nejzkušenější na pracovním trhu?

Jaké jsou pracovní příležitosti pro ty nejzkušenější na pracovním trhu?

Lidé zralejší generace jsou dlouhodobě skupinou kandidátů, kteří hledají uplatnění hůře, než jiní. Přitom je to vlastně taková malá záhada. Z jistého úhlu pohledu se totiž jedná o ideální kandidáty: mají zkušenosti, obvykle nemají přehnané a nereálné požadavky a rozhodně nepatří mezi fluktuanty.

Jedinou nevýhodou se zdá, že lidé středních věkových skupin nemusí vždy rychle měnit zažité pracovní postupy.

Přesto se domnívám, že postoj těchto lidí, ale i celé společnosti, se pomalu, ale jistě mění k lepšímu. Dnes si každý uvědomuje, že potřeba vzdělávat se k produktivnímu věku zkrátka patří. Znalost cizího jazyka je dnes téměř nezbytnou kvalifikací, práce s počítačem a programy taktéž. Naštěstí pro nás všechny – možnosti vzdělávání dospělých se neustále rozšiřují a jsou stále dostupnější – od rekvalifikačních kurzů přes vzdělávací projekty v rámci fondů EU až po univerzity třetího věku, které jsou dnes již nedílnou součástí většiny vysokých škol.

Podmínky pro vzdělávání dospělých tedy jsou, a pokud neschází ani ochota učit se novým věcem, můžeme předpokládat, že zaměstnanost zralejších (zkušenějších) osob přestane být časem problémem. Naučíme se využívat výhod, které tato generace zaměstnanců nabízí, a oceníme jejich nesporné kvality a přínosy. Neboť zkušenosti a moudrost našich rodičů byly vždy nedocenitelnou součástí našich životů a kultur, tak proč se k této osvědčené metodě obracet zády?

(VV) 


Zpět na přehled

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru