Nacházíte se zde: Úvod » Blog » Opravdu víte, komu zadáváte pozice?

Opravdu víte, komu zadáváte pozice?

V oblasti náboru se pohybuji více než 10 let, primárně v oblasti výroby a vývoje a myslím, že na trhu je málo personálních společnosti, které rozumí potřebám a požadavkům výrobních firem.
Hned mě napadá jeden ukázkový příklad z praxe - školil jsem konzultanty z celé ČR na téma technické pozice ve výrobě. Zjistil jsem pomocí jednoho dotazu, že většina konzultantů nerozumí tak krásnému segmentu jako je výroba. Dotaz zněl: “Kdo z vás viděl výrobu Vašeho klienta?" kladně odpověděli 2 konzultanti.
Jako další příklad můžu uvést zkušenost jednoho mého známého, který pracuje jako manažer kvality v jedné logistické společnosti na okraji Prahy. Před nedávnem aplikoval na pozici Projektový manažer zeštíhlovaní výroby. Pozici inzerovala známá mezinárodní agentura. Nejen že daná konzultantka nevěděla o čem pozice je, ale bylo evidentní, že tam nikdy nebyla.
Na závěr můj známy shrnul svou zkušenost z velké agentury asi takto: „Každopádně vnímám agenturu XY jako takový HR masokombinát a pohovor tam mě nepřesvědčil o opaku“.
 
Tento příklad potvrzují i moje zkušenosti s kandidáty, které denně potkávám. Pohovoroval jsem kandidáty, kteří pracují jako manažer Six Sigma Black Belt a Technolog. Během našeho pohovoru mi oba upřímně sdělili, že konečně mají pocit, že mluví s někým, kdo skutečně rozumí tomu, co je jejich náplní práce a kdo má trefné dotazy. U jiných konzultantů měli dojem, že mluví sami se sebou a snaží se je jen „prodat“.
A co Vy? Opravdu víte s jakým konzultantem nebo agenturou spolupracujete?
 
(BJ)

Zpět na přehled

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru